Afbeelding van Ruth D.

Ruth D.

belgische tartiflette

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1dl chimaybier(patersbier)
  • 225gr chimaykaas(abdijkaas)
  • een handvol (blad)peterselie
  • 500gr witloof
  • 250gr geschilde aardappelen
  • 150gr (breydel)spek in plakken van 1/2cm
  • boter
  • 1 teentje knoflook
  • versgemalen zwarte peper,zout,verse muskaatnoot

belgische tartiflette

Dit is een hoofdgerecht.

Geschreven door guido b. (16/02/09)

Bron: uit-magazine

reinig het witloof en snij in grove stukken van ong. 3cm snij de aardappelen in dikke plakken en het spek in dikke repen verwarm een klont boter in een braadpan en doe er het spek bij,bak kort en voeg de aardappelschijven toe,pers de teen knoflook erbij en laat het geheel 5min bakken.Roer af en toe om en om Doe er het witloof bij,kruiden,bak kort verder en blus met het bier neem de pan van het vuur en doe er de peterselie bij,doe dit in een vuurvaste schotel en leg er schijven kaas op en hernieuw deze bewerking tot alles in de braadpan is plaat in de oven op 180° gedurende 25min smakelijk

Er zijn 8 buren die dit gerecht hebben toegevoegd aan hun kookboek:

 

Alle rechten voorbehouden, 10to1 2008-2018 - Disclaimer