Marine D.

Bananenmuffins

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 eetlepels gesmolten boter
  • eventueel 2 handjes rozijnen
  • 1 à 2 bananen
  • 1 pakje vanillesuiker
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • 1 ei
  • 1,5 kop zelfrijzende bloem
  • 1 eetlepel bakpoeder

Bananenmuffins

Dit is een dessert.

Geschreven door Fatima U. (24/12/08)

Goed recept om overrijpe bananen op te gebruiken.

Prak de banaan fijn. Meng er het ei doorheen, samen met de melk en de gesmolten boter.

Meng in een andere kom de droge ingrediënten: bloem, suiker en bakpoeder. Je kan als je dat graag hebt hier ook rozijnen aan toevoegen.

Meng nu de droge en natte ingrediënten. Het leuke aan muffins is dat het geen glad beslag hoeft te zijn: hoe klonteriger, hoe beter. Doe er wel, als het deeg te vloeibaar is, wat extra bloem bij.

Vet een muffinbakvorm in. Vul de vormpjes voor 2/3 (het deeg rijst tijdens het bakken).

Bak 15 minuten in een hete oven (200°).

Warm serveren. Eventueel besmeren met boter en/of confituur.

Opmerkingen

Afbeelding van Marlies D. Marlies D.

08 Maart 2009 - 18:09

Lekkerrrrr!!!! Zeker wanneer warm! Maare: hoeveelheid melk blijkt te ontbreken in dit recept. Kan iemand die mij doorgeven?

Er zijn 10 buren die dit gerecht hebben toegevoegd aan hun kookboek:

 

Alle rechten voorbehouden, 10to1 2008-2018 - Disclaimer