Souad B.

Ingrediënten voor 3 personen

  • 1 soeplepel mosterd
  • Roux (boter, bloem)
  • 300 gr gehakt (varkensgehakt en kalfsgehakt)
  • 6 witloofstronken
  • 1 bouillonblokje van rundvlees
  • 1 ui
  • 1 koffielepel bruine suiker
  • 250 gr Charlotte aardappelen

Balletjes met witloof en Charlotte aardappelen

Dit is een hoofdgerecht.

Geschreven door An V. (20/12/08)

  • Laat het witloof garen in een grote kom. Voeg de bruine suiker toe.
  • Bevochtig nadien het witloof met water en voeg het bouillonblokje toe. Laat dit gedurende 20 minuten garen op een zacht vuurtje.
  • Rol de gehaktballetjes (ongeveer 50 gram elk).
  • Wanneer het witloof voldoende gaar is, haal het uit het kookvocht en kook de gehaktballetjes in dit vocht gedurende 5 minuten.
  • Bind de saus met de roux.
  • Schik de balletjes, het witloof en de aardappelen op een bord en bedek het geheel met de verse peterselie.

Opmerkingen

Afbeelding van Sien P. Sien P.

09 Januari 2009 - 10:32

Ziet er lekker uit, doe ik de mosterd gewoon bij de saus?

Afbeelding van An V. An V.

07 Maart 2009 - 11:58

oow sorry voor mijn late antwoord! waarom krijg ik hier geen bericht van als er een opmerking wordt gegeven!? ja de mosterd hoort bij de saus :-)

Er zijn 10 buren die dit gerecht hebben toegevoegd aan hun kookboek:

 

Alle rechten voorbehouden, 10to1 2008-2018 - Disclaimer