Afbeelding van Philip S.

Philip S.

Balletjes in tomatensaus

Ingrediënten voor 5 personen

  • aardappelen/puree of rijst voor 5 personen
  • bakboter
  • 800 gr gemengd gehakt (varkens en kalfs)
  • 1 grote ui
  • 1 grote rode paprika
  • 1 groot bakje champgnons
  • 1 vleesbouillontablet Knorr
  • 1 klein blikje tomatenpuree (70 gr)

Balletjes in tomatensaus

Dit is een hoofdgerecht.

Geschreven door Enid V. (27/03/09)

Rol de balletjes en kook (15 min) in net genoeg water met snufje zout (niet teveel water, anders krijg je te flauw kookvocht). Kuis en versnipper de groenten. Stoof de ui, vervolgens de paprika, dan de champignonnetjes .. Kruid met peper en zout. Meng de tomatenpuree eronder en laat die eventjes stoven terwijl je een eetlepel bloem erover strooit. Lepel een beetje kookvocht van de balletjes erbij en laat stilletjes opkoken. Voeg (niet al het) kookvocht en balletjes erbij tot je een mooie saus krijgt. Voeg nog het bouillonblokje toe, laat nog eventjes opkoken .. en proef!

Dien op met rijst of puree.

Tip: Aardappeltjes koken in de rest van het kookvocht van de balletjes geeft extra smaak aan de puree.

Er zijn 16 buren die dit gerecht hebben toegevoegd aan hun kookboek:

 

Alle rechten voorbehouden, 10to1 2008-2017 - Disclaimer