Jelle V.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 groen en 1 rood pepertje
  • 1 blik tomaten
  • 2 rode paprika
  • 400 gr gemengd gehakt
  • 1 ei
  • peper, zout, nootmuskaat
  • 1 sjalot
  • 1 teentje look
  • 2 beschuiten

balletjes in pittige paprika-tomatensaus

Dit is een hoofdgerecht.

Geschreven door Christine V. (20/12/08)

Bron: eigen versie van klassieker

Week de beschuiten in wat water. Knijp zoveel mogelijk water eruit en meng ze met het gehakt en het ei. Goed kneden/mengen en kruiden met zout en peper en nootmuskaat. Even laten staan.

De gesnipperde sjalot, look en fijngesneden pepertjes fruiten in wat olie. Een blik (in stukjes gesneden) tomaten toevoegen. Op laag vuurtje laten sudderen.

Intussen twee paprika’s roosteren in de oven tot het vel zwarte vlekken vertoont. Even laten rusten in een broodzak of een vel krantenpapier. Daarna pellen, zaadjes verwijderen en in kleine stukjes snijden. Toevoegen aan de tomatensaus en wat mee laten sudderen.

Kleine balletjes vormen van het gehakt en ze in weinig water kort koken tot ze bovendrijven.

De balletjes in de saus scheppen en er een kopje van het kookvocht bijgieten.

Nog een minuutje laten sudderen en klaar!

Lekker met rijst of met aardappelpuree.

Er zijn 7 buren die dit gerecht hebben toegevoegd aan hun kookboek:

 

Alle rechten voorbehouden, 10to1 2008-2017 - Disclaimer