Afbeelding van J-M K.

J-M K.

Ingrediënten voor 2 personen

  • basilicum
  • eikenbladsla
  • 1 aubergine
  • zout
  • peper
  • olijfolie
  • 1 bol mozarella
  • azijn

Aubergine rolletjes met mozarella

Dit is een voorgerecht.

Geschreven door Sabine P. (22/12/08)

Bron: http://vivaveggie.be

Snijd de aubergine in de lengte in 6 dunne plakken (de rest kan je in blokjes snijden en bakken voor onder eventuele tarwe/rijst/pasta te mengen). Bestrooi met zout en laat 15 minuten trekken. Dep daarna de aubergines droog met keukenrol en smeer ze in met olijfolie. Bak ze lichtjes bruin in een hete pan (3 per 3) en snijdt ondertussen de mozarella in 6 plakken. Haal de aubergines uit de pan en beleg ze met een laagje mozarella. Besprenkel met een beetje azijn en zout en peper. Rol stevig op en leg in een ingevette ovenschaal. Laat 8 minuten onder de grill staan (15 cm afstand). Om te serveren: garneer de helft van een bord met eikenblad sla en leg er drie rolletjes op.

Erg lekker met tarwe (Ebly), gekookt in groentenbouillon met een beetje tomatenketchup. Daarna afgieten en eventueel de overschot van de aubergine en wat ajuin bakken en er onder done.

Er zijn 9 buren die dit gerecht hebben toegevoegd aan hun kookboek:

 

Alle rechten voorbehouden, 10to1 2008-2018 - Disclaimer