Katrien J.

Asperges-Proscuittorolletjes

Ingrediënten voor 3 personen

  • 18 dikke, verse asperges (groen of wit)
  • 250 g mozzarella
  • 250 g proscuitto , dunne plakken
  • 25g boter (plus boter om in te vetten)
  • versgemalen peper

Asperges-Proscuittorolletjes

Dit is een hoofdgerecht.

Geschreven door Nicki P. (09/05/09)

Bron: Kookboek: Snel en eenvoudig koolhydraatarm

SCHIL de asperges, snij het harde gedeelte ervan af en zorg dat ze allen dezelfde lengete hebben

LEG ze in een pan kokend water. Kook ze 4-8 minuten op een matig vuur of todat ze mals maar nog knapperig zijn. (voor witte asperges is de kooktijd langer)

GIET af en leg ze in koud wate. Giet weer af als ze afgekoeld zijn en zet ze opzij.

VERWARM de oven voor op 200° C (gasoven stand 6)

SNIJ de mozzarella in 18 plakjes. Scheid de proscuitto in 6 stapeltjes en snij de boter in 12 klontjes.

NEEM 3 asperges en leg ze op 1 plak proscuitto. Leg twee plakjes mozzarella tussen de asperges, plus een klontje boter.

WIKKEL de proscuitto om de asperges en maak alle plakken van een stapeltje op. Doe dit tot u 6 rolletjes hebt.

VET een ovenschaal licht met boter in en leg de aspergerolletjes op de bodem. Leg een plakje mozzarella en een klontje boter op elk rolletje. Strooi er versgemalen peper over en laat het geheel 20 minuten bovenin de oven staan.

SERVEER per persoon 2 porties.

Kan je als voorgerecht geven of als hoofdgerecht met gekookte aardappelen.

Er zijn 6 buren die dit gerecht hebben toegevoegd aan hun kookboek:

 

Alle rechten voorbehouden, 10to1 2008-2017 - Disclaimer