pascale s.

appelbol

Ingrediënten voor 4 personen

  • bladerdeeg (voorverpakt)
  • 1 ei
  • bloemsuiker
  • 4 eetappels (jonagold) middelmaat
  • 8 tlp bruine suiker
  • 1/2 tlp kaneel
  • 1/2 tlp gember
  • geraspte citroen schil (1/3 citroen)
  • optie: enkele rozijntjes

appelbol

Dit is een hoofdgerecht.

Geschreven door Rudi V. (15/02/10)

Bron: eigen

Schil appels en verwijder klokhuis. Verdeel appels over het uitgerolde deeg. Meng de bruine suiker met kaneel en gember en vul de appels. Voeg mespunt van geraspte citroenschil en eventueel wat rozijntjes. Verdeel deeg in vier en vouw dicht over appel. Strijk bovenste helft in met wat eimengsel. Zet in voorverwarmde oven (bakpapier of schotel) gedurende 30 minuten. (15min 170°+15min190°). Versier bord met bloemsuiker en werk appel af met bloemsuiker.

Er zijn 3 buren die dit gerecht hebben toegevoegd aan hun kookboek:

 

Alle rechten voorbehouden, 10to1 2008-2017 - Disclaimer