Jelle V.

Albondigas in amandelsaus

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 ui fijngehakt
  • 1 laurierblad
  • 1 wortel, geschild en fijngehakt
  • zout en peper
  • 150 gr diepvrieserwtjes of uit blik
  • olijfolie
  • 20 amandelen
  • 150 g broodkruim of paneermeel
  • 2.5 dl droge witte wijn
  • 13 teentjes look, gepeld
  • 900 gr gemengd gehakt (varken/kalf)
  • 3 dl runds- of gevogeltebouillon
  • 2 eieren
  • 5 el gehakte bladpeterselie

Albondigas in amandelsaus

Dit is een hoofdgerecht.

Geschreven door Nicki P. (26/02/09)

Bron: Spaanse keuken

– Hak 3 teentjes look fijn en voeg ze samen met het broodkruim, de eieren, drie eetlepels peterselie bij het gehakt. Kruid met peper en zout en meng alles goed samen.

– Maak balletjes met de hand en bak ze goudbruin in olijfolie. Zet de balletjes apart.

– Fruit in dezelfde pan de ui en de wortel tot de ui glazig is. Voeg de rest van de witte wijn en de volledige tenen knoflook toe en laat de wijn verdampen.

– Maal de amandelen fijn in een food processor of vijzel en voeg er de bouillon aan toe. Doe dit mengsel in de pan samen met de balletjes, de erwtjes, sjalot, laurier en bladpeterselie. Kruid met peper en zout.

– Zet een deksel op de pan en laat minstens een half uur garen op een zacht vuur.

Er is één buur die dit gerecht heeft toegevoegd aan zijn kookboek:

 

Alle rechten voorbehouden, 10to1 2008-2017 - Disclaimer