silvie d.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 bosjes verse kruiden, b.v. bieslook en marjolein
  • 1 tl boter + * 1 el bloem
  • 150 g rauwe ham, in blokjes
  • 150 g Philadelphia Kruiden
  • 1 grote ui, fijngesneden
  • * 1 kg aardappelen

Bereidingswijze

  • De aardappelen koken, de schil verwijderen en in plakken snijden. De hamblokjes en de ui fruiten in de boter, vervolgens met bloem bestuiven en blussen met de groentebouillon. Even laten inkoken.
  • Op een matig vuur en onder constant roeren de Philadelphia Kruidenspread in de saus laten smelten. Niet meer laten koken. Kruiden met zout en peper.
  • De oven voorverwarmen op 150°C. Verdeel de aardappelschijfjes, de Philadelphia saus en de diverse kruiden in laagjes in een ingevette ovenschaal en bak het geheel gedurende 15 minuten af in de oven.

Er zijn 5 buren die dit gerecht hebben toegevoegd aan hun kookboek:

 

Alle rechten voorbehouden, 10to1 2008-2017 - Disclaimer