Jelle V.

 rucola aardappelpasta

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 kleine ui, fijngehakt
  • 3 el olijfolie
  • snuifje chili of cayennepoeder
  • 30 ml rode wijn
  • snuifje oregano
  • 2 tenen knoflook
  • 300 gr pomodori uit blik (tomatensaus)
  • 2 aardappelen ( ongeveer 2oo gr in blokjes)
  • 300 gr gedroogde pasta
  • 150 gr rucola, zonder stelen
  • zout, peper
  • 90 gr ricotta
  • parmezaanse kaas

rucola aardappelpasta

Dit is een hoofdgerecht.

Geschreven door Kim & San L. (05/05/09)

Bron: De pastabijbel

  • verhit de olijfolie en bak hierin de ui tot deze zacht is. Voeg vervolgens de knoflook, tomaten, oregano ,chilipoeder of cayennepeper, zout, peper en wijn toe. (Je kan ook nog een scheutje room toevoegen) Sluit de pan en laat alles een 15 tal minuutjes sudderen.
  • Breng water aan de kook en voeg de pasta en aardappelblokjes toe. Laat dit koken tot het gaar is en giet af.
  • Doe de rucola bij de saus en meng goed. (Laat dit niet te slap worden dus max 2 minuutjes op het vuur laten staan)
  • Doe de aardappels en pasta erbij en roer alles nogmaals om
  • Werk af met parmezaanse kaas en serveer

Er zijn 7 buren die dit gerecht hebben toegevoegd aan hun kookboek:

 

Alle rechten voorbehouden, 10to1 2008-2017 - Disclaimer