Katrien J.

 Gesmoord rundvlees op Italiaanse wijze

Ingrediënten voor 4 personen

  • 20 gr bloem
  • peterselie
  • 40 gr boter
  • 11/2 dl witte wijn
  • 1 struik bleekselderij
  • 1 eetlepel olie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 winterwortel
  • 600 gr runderriblappen
  • 1 grote ui
  • 2 grofgesneden vleestomaten of 1 doosje mini tomaatjes
  • 1 dl runderbouillon
  • laurierblad
  • zout, peper

Gesmoord rundvlees op Italiaanse wijze

Dit is een hoofdgerecht.

Geschreven door An V. (08/03/09)

Bereiding


  • Snijd het vlees in blokjes van 31/2 cm. Zout, peper ze en bestuif de stukjes vlees met bloem.

  • Snijd de wortel en de bleekselderij in dunne schijfjes. Snipper de ui en de knoflook.

  • Bak het vlees in de hete boter en olie snel aan alle kanten lichtbruin en breng het over in een vuurvaste schotel met deksel.

  • Bak de groenten in de achtergebleven braadboter.

  • Voeg de bouillon en de wijn toe, roer ze glad en laat de saus doorkoken.

  • Voeg de tomaten, de peterselie, het laurierblad, peper en zout toe en laat de saus nog even doorkoken.

  • Giet de saus over het vlees, zet de gesloten schotel in een op 170°C voorverwarmde oven en laat het vlees in ± 2 uur gaar en zacht smoren.


Lekker met stokbrood, pistolets, pasta of risotto.

Er zijn 7 buren die dit gerecht hebben toegevoegd aan hun kookboek:

 

Alle rechten voorbehouden, 10to1 2008-2017 - Disclaimer